Våra viner

White Maid ”Expectant”

White Maid ”Expectant” är ett vitt vin på druvan Solaris. Vinet lagras på sur lie i ståltank ca 8 månader innan det tappas på flaska. Vinet har en tydlig fräschör med hög syra och tydlig fruktighet samt doft av äpple.

Miss Rose ”Harmony”

Miss Rose ”Harmony” är ett rosévin på Rondo och Solaris. Vinet är ungt och lagras på ståltank ca 6 månader innan det tappas på flaska. Vinet är fruktigt med tydliga inslag av röda bär.

Orange Lady ”Confident”

Orange Lady ”Confident” är ett orangevin på druvan Solaris. Vinet skalmacereras och lagras därefter på svenska ekfat i ca 12 månader innan det tappas på flaska. Vinet är bärnstensfärgat med dofter av ceder samt aprikos.

Butterfly Kisses ”Frisky”

Butterfly Kisses ”Frisky” är vårt vita bubbel och tillverkas helt enligt méthode traditionelle genom att man först framställer ett basvin. Därefter buteljeras vinet tillsammans med ny jästkultur för en andra jäsning i flaskorna. Därefter lagras de ca 24 månader innan det degoreras. Vinet är torrt och fruktigt, har hög syra med tydliga äppeltoner.

Pelle Porter ”Proud”

Pelle Porter ”Proud” är mitt bidrag till portvinsvärlden. Vinet är en hyllning till vår fina fruktvinstradition i Sverige och görs på bland annat av körsbär, vinbär samt krusbär. Vinet lagras på svenska ekfat i ca 14 månader innan det tappas på flaska. Vinet har tydlig fatkaraktär med toner av mörka bär och choklad.

Communion Red ”Grateful”

Communion Red ”Grateful” är vårt röda vin. Vinet lagras minst 14 månader på svenska ekfat innan det tappas på flaska. Vinet har en jordig fatkaraktär med inslag av mörka bär.